Νοσηλευτική Φροντίδα Κατακλίσεων Στο Σπίτι

 

Πρόληψη Και Θεραπεία Κατακλίσεων

 

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και δημιουργεί ασπίδα προστασίας στους διάφορους εξωτερικούς παράγοντες. Επομένως, η σωστή φροντίδα του δέρματος αποτελεί βασικό στοιχείο της προστασίας του από βλάβες, ανάπτυξη λοιμώξεων και αφυδάτωση. Είναι γεγονός ότι το υγιές δέρμα αποτελεί καθρέπτη ενός υγιούς σώματος. 

 

νοσηλευτική-φροντιδα-κατακλισεων

 

​Χειρουργικός Καθαρισμός Κατάκλισης

Η ομάδα μας εξειδικεύεται στη φροντίδα κατακλύσεων προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας που περιλαμβάνουν:

Τον χειρουργικό καθαρισμό της κατάκλισης, την αφαίρεση δηλαδή όλων των νεκρών ιστών, που εμποδίζουν την επούλωση και αποτελούν επικίνδυνη εστία μόλυνσης, καθώς αποικίζονται από πολυάριθμα και συχνά πολυανθεκτικά μικρόβια. Ο καθαρισμός αυτός γίνεται από Χειρουργό, και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί αναισθησία και μπορεί να γίνει στο σπίτι. Μπορεί να γίνει μόνο μια φορά ή, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί.

 

Χρήση ειδικών επιθεμάτων για την κάλυψη και την επούλωση του τραύματος.

 

Τα επιθέματα καταλίσεων έχουν διάφορες μορφές (επιθέματα κολλητικά ή μη, αφρώδη, υδροκολλοειδή, αντιμικροβιακά, αλγηνικάκλπ). Συνταγογραφούνται από χειρουργό, που τα επιλέγει ανάλογα με την σοβαρότητα, το είδος, τη θέση και το στάδιο της κατάκλισης κλπ.

Την αντιμετώπιση όλων των συνοδών παθολογικών προβλημάτων του ασθενούς με τον καλύτερο τρόπο, ώστε η συνολική κατάσταση της υγείας του να είναι η καλύτερη δυνατή.

Την επιθετική διόρθωση κάθε διαταραχής της θρέψης, και ιδιαίτερα της έλλειψης πρωτεϊνών, καθώς η επούλωση των κατακλίσεων δεν είναι δυνατή σε υποθρεπτικούς ασθενείς. Συχνά απαιτείται η συνταγογράφηση ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής, σε μορφή και ποσότητα που θα αποφασίσει ο γιατρός, ανάλογα με τις ανάγκες του αρρώστου.

Τον τακτικό επανέλεγχο της κατάκλισης αλλά και της κατάστασης του ασθενούς, με κλινική εξέταση και εργαστηριακές εξετάσεις.

Για οποιδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουμε Πατήστε ΕΔΩ.